10 Συχνές ερωτήσεις για την αρθροσκόπηση του γόνατος

  • από
arthoskopisi-gonatos arthoskopisi gonatos 1 930x600
  1. Τί δυνατότητες έχει η αρθροσκόπηση του γόνατος?

Η αρθροσκόπηση του γόνατος είναι τεχνική μέσω της οποίας μπορούμε να διαγνώσουμε και στη συνέχεια στον ίδιο χειρουργικό χρόνο να θεραπεύσουμε τη πάσχουσα άρθρωση.

 

  1. Ποιά είναι η διάρκεια μίας αρθροσκόπησης του γόνατος?

Η αρθροσκόπηση του γόνατος εφ όσον είναι διαγνωστική έχει διάρκεια 10 λεπτά, διαφέρει όμως αν προχωρήσουμε σε θεραπευτική πράξη ανάλογα με αυτήν. Πχ η μηνισκεκτομή διαρκεί 5 λεπτά, η συρραφή μηνίσκου 15 λεπτά , ενω η ανακατασκευή του προσθίου χιαστού συνδέσμου 45 λεπτά.

 

3.Μπορεί η αρθροσκόπηση του γόνατος να γίνει και εκτός Νοσοκομείου?

Ναι βεβαίως, η αρθροσκόπηση του γόνατος μπορεί να γίνει και με τοπική νάρκωση για διαγνωστικούς σκοπούς στο ιατρείο. Τέτοιο αρθροσκόπιο είναι το INNERVIEW της ARTHROTEK

4.Γιατί γίνεται χρήση ίσχαιμης περίδεσης στην αρθροσκόπηση του γόνατος?

Εφαρμόζεται μόνο για την καλύτερη ορατότητα διεγχειρητικά. Από τη στιγμή όμως, που μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και χρήση διεγχειρητικής αντλίας, που ρυθμίζει την ενδοαρθρική πίεση στο γόνατο, μπορούμε να μην κάνουμε χρήση της  ίσχαιμης περίδεσης.

5.Ποιές παθήσεις μπορούν να θεραπευτούν με την αρθροσκόπηση του γόνατος?

Η αρθροσκόπηση του γόνατος είναι τεχνική, μέσω της οποίας μπορούν να θεραπευτούν πλέον αρκετές παθήσεις, που συνήθως αφορούν τις παθήσεις του μηνίσκου , των χιαστών, του υμένα , του χόνδρου, τις φλεγμονές ή την αρθρίτιδα.

  1. Ποιός είναι ο προεγχειρητικός έλεγχος για την αρθροσκόπηση του γόνατος?

Ο συνήθης έλεγχος για την αρθροσκόπηση του γόνατος, αφορά την νάρκωση, τη πηκτικότητα του αίματος και τυχόν αλλεργικές καταστάσεις.

  1. Ποιός είναι ο μέσος όρος νοσηλείας για την αρθροσκόπηση του γόνατος?

Η αρθροσκόπηση του γόνατος μπορεί να γίνει σαν εξωτερικός ασθενής χωρίς καθόλου νοσηλεία για τις απλές περιπτώσεις, ενώ για τις βαρύτερες μπορεί να χρειαστεί το πολύ 1 διανυκτέρευση στο νοσοκομείο.

  1. Τί επιπλοκές μπορεί να υπάρξουν από μία αρθροσκόπηση του γόνατος?

Αυτές είναι ελάχιστες μετά από μία αρθροσκόπηση του γόνατος, αφορούν κυρίως ένα αιμάτωμα, φλεγμονή, φλεβική θρόμβωση, ή δυσκαμψία, είναι εύκολα όμως προβλέψιμες και αντιμετωπίσιμες με ποσοστό περίπου στο 0,1%.

  1. Τί επιλογές νάρκωσης υπάρχουν για την αρθροσκόπηση του γόνατος?

Οι επιλογές της νάρκωσης για την αρθροσκόπηση του γόνατος ξεκινούν από την τοπική νάρκωση, τη περιοχική ,την επισκληρίδιο και φθάνουν μέχρι την ολική.

  1. Ποιός είναι ο χρόνος αποκάτάστασης μετά από μία αρθροσκόπηση του γόνατος?

Σε γενικές γραμμές , μετά από μία αρθροσκόπηση του γόνατος, ο ασθενής κινητοποιείται και περπατάει άμεσα, μερικές ώρες μετά το χειρουργείο , γεγονός που απομακρύνει αρκετά τη πιθανότητα επιπλοκών που σχετίζονται με την ακινησία. Το πρόγραμμα εξατομικεύεται ανάλογα με τη διάγνωση που έχει τεθεί πλέον με το τέλος της αρθροσκόπησης του γόνατος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *